2011. szeptember 1., csütörtök

01 szeptember


Megmondom az őszintét, már baromira unom ezt a nyarat, most megint olyan meleg van, hogy nem lehet ép ésszel kibírni

Na és ráadásul nekem dupla soros a szőrzetem, ez olyan érzés nyáron, mintha az emberre rávarrnának egy bundát, kilöknék az utcára 40fokban és nem vehetné le, mert alatta tök meztelen, rémes ugye?

Vince persze nem szenved ennyire, mert neki rövid szőre van, és sovány, na de már ő is a hasával a falnak fekszik, szóval ennyire hőség van

Az én stratégiám, hogy a fémlábú asztal alá gyömöszölöm magam, és megpróbálok minél nagyobb felülettel a falra csatlakozni, lsd alábbi kép

Szóval várom az őszt, de nagyon, nem is értem a rokonok Afrikában hogy bírják ezt .....

2011. augusztus 9., kedd

aug 9



Fura az időjárás mostanában, hát mit tehet a macska kölyke, csak aludni lehet, ha süt a nap akkor az ablakban elnyúlva, este meg ha fúj a szél és zuhog az eső, akkor a kanapén terpeszkedve egy pihe puha párnán megpihenve

Persze a tökéletes kényelem eléréséhez azonban néha segédeszöközöket kell felhasználni, lsd az alábbi képet: biometrikus lábtámasz - ameddig csak én akarom - tihihihi

Jut eszembe, ezt a technikát is taníthatnám a macsakakadémián!

2011. július 24., vasárnap

július 24







Supercat in action again! Annyira jó vagyok már, hogy a legújabb technológiákban is otthonosan mozgok - ezt a képességemet most fedeztem fel és már a következő lépéseket tervezem a legújabb gadgetek világában
Az történt, hogy hazahozott egy ipadet, amit azonnal kipróbáltam, amint lehetőségem volt rá, egyszóval ráfeküdtem. Kényelmes érzés volt elsőre, de aztán kicsit már nyomta az oldalam, így nem sokáig tudtam élvezni - de aztán beizzítottuk és egész érdekes aplikációkat fedeztünk fel rajta
Engem főként a receptes részeknél érdekeltek a képes illusztrációk, naja hát mit gondoltok macska lennék, vagy mifene!

Itt vannak a képek, ha hitetlenkedve csóválnátok a fejeteket, na ámuljatok!

2011. július 12., kedd

július 12



Tök vékony vagyok már, őrület, a csípőcsontom is szinte kilátszik! Nincs is kedvem enni, ami fura, mert szinte mindig van kedvem enni, de lehet már ennyire összeszűkült a gyomrom.

Vagy lehet, hogy ez a 40 fok itt a lakásban sem tesz jót az étvágyamnak, hihi

Amúgy tegnap vicces volt, mert Vince egész nap a fürdőbe volt zárva, mert reggel besunnyodott és nem tudott időben kijönni, Ő meg nem vette észre és hopp, már csak arra eszméltem, hogy Vince dörömböl az ajtón, dehát hiába, nem tudtam kinyitni az ajtót, így egy napot most külön töltöttünk. Ráadásul este későn is jött haza, szóval reggel 7től este 9ig Vince a fürdőben zokogott. Szegény, estére tisztára berekett, és annyira kiborult, hogy enni sem tudott. Na de az ő vesztesége az én nyereségem lett, hiszen nem kell mondanom, hogy ki falatozta be az ő vacsoraadagját is, tihihi

Itt egy kép rólam, hogy bizonyítsam, nem a levegőbe beszélek, mikor azt mondom, hogy zörögnek a csontjaim!

2011. július 5., kedd

július 5



Ma van a névnapja, hát próbálok kedveskedni neki, megteszem a tőlem telhetőt, dorombolok ezerrel meg minden. Legyen neki is egy jó napja, persze ha eszembe jut a mai vacsora illetve inkább annak a mérete, hát ökölbe szorulnak a mancsaim. Na de erőt veszek magamon és egy napra jócica leszek.

Ja amúgy jó kedvem van, találtam egy új helyet ahonnan mindent egész jól szemmel tarthatok. Végre egy kis változatosság a kanapé és a konyhaszőnyeg közepe után. Már azért nehéz olyan pontot találni a kecóban, amit még nem szőröztünk össze-vissza, szóval igai csemege ez most nekem, tihihihi.

2011. június 19., vasárnap

június 19



Újabb és újabb magasságokban szárnyalok, képességeimnek szinte nincs határa!
Ezt a pozíciót a hátsó balettos lábtartással szerintem már 2 éve nem bírtam produkálni, és voála! most sikerült - és a vicc, hogy észre sem vettem. Eszméletlen!
Persze Őrá még mindig neheztelek, habár ő a szeretet és ragaszkodás megható jelének veszi, ha a hasára állva dagasztok elmélyülten, pedig én csak a szuszt akarom mindenáron kiszorítani belőle!

Haj, ha a macskák is beszélni tudnának, nagy meglepetések érnék ez embereket!

2011. június 2., csütörtök

június 02


Jó meleg volt ma is, szerintem kb 10 percig voltam ébren. Vincét semmi sem zavarja, tisztára olyan, mint egy macskagép, ül az ablakban és bámul kifelé mozdulatlanul órákon keresztül.
Kajaügyben semmi változás, éhezés a köbön, a múltkor már kész lettem volna a végsőkig elmenni, de csak a kanapéig jutottam.

Persze gondolkodtam, és végül is arra jutottam, hogy ha pozitívan állok hozzá ehhez az egészhez, akkor be kell lássam a következőket: 1. kicsit gördülékenyebben megy az alsóbb testájaim higiéniai karbantartása 2. legalább a sportolást már nem erőlteti, brrrrr ha visszagondolok arra a szörnyű 3 napra amikor esténként percekig hajkurászott a szobában, jesszus! 3. fel tudok ugrani az ablakba Vincegép mellé

Ja a múltkor mázlim volt, vett szombaton virágot, úgyhogy megint a természet részének deklaráltam magam és sikerült pár virágfejet becsemegézni mielőtt észrevette volna. Van fényképem is erről. Szerintem jól mutatok a sötét háttér előtt és a piros virággal. Kifejezetten jóképű macska vagyok, ez azért tagadhatatlan.

2011. május 22., vasárnap

május 22


Ez egy ígéretes hétvégének tűnt már az elején, mert mikor pénteken hazajött, kétrét volt görnyedve, csak szárazat adott vacsorára és szombat reggel is csak feküdt az ágyon, szemmel láthatólag szenvedett. Még az sem vidította fel, amikor egy teljes órán át a legszebb dallamokat doromboltam a fején feküdve. Aztán hirtelen leesett a tantusz, felugrottam Vincéhez az ablakba, és izgatottan suttogva ( de mivel macskák lennénk vagy mi, így a külső laikus szemlélőnek úgy tűnhetett, hogy a madarakra izgultunk rá) vázoltam neki, hogy mekkora lehetőséget látok ebben a helyzetben. Mivel szenved, - a háta beállt vagy mi - így talán egy kis műsor is elég lesz, hogy nagyobb adagokat kényszerítsünk ki belőle. A taktika nem túl eredeti belátom, de idáig mindig bevált. Szóval: szombat éjszaka óránkénti ébresztés. Feloszottuk az időt, én kettőkor kezdtem, Vince háromkor, megint én négykor, Vince ötkor és megint én hatkor. Az áttörés ötkor következett be, ekkor nem bírta tovább, és boldogan pusziltunk be Vincével egy tisztességes adag szárazat, majdnem elaludtam a hatórás műszakot a hirtelen jött jóllakottságtól.

Mondjuk be kell vallanom, hogy öregszem, ez az éjszakai kaland teljesen kimerített, ma csak 15 percre kelltem fel, vacsorára.

Ki kel dolgoznunk valami kevésbé megerőltető cicafintaságot. De majd holnap gondolkodom ezen.

2011. május 15., vasárnap

május 15


Na, ma reggel hirtelen elkapott, pedig éppen valami nagyon kellemes álom közepén voltam, előhozott a hálóból egy szürke mérleget, még fel sem ocsúdtam, már rajta voltam.

Annyi időm se volt, hogy rendesen felháborodjak, már csippantott is a cucc és csak azt hallottam, hogy ő boldogan sipákol, hogy 6.9 kg, 6.9kg!!


Ezek szerint fogytam 70dkg-t egy hónap alatt, nem is rossz, azt kell mondjam.


Gondoltam, hogy akkor kapok valami jutalomfalatot, megünnepelendő ezt a fantasztikus eredményt, de mélységesen csalódnom kellett. Mint mindig mostanában, szomorú vagyok, úgyhogy most inkább szunyókálok egy cseppet.


Úgyis felhős az idő, más nem is lehet csinálni.......

2011. május 9., hétfő

május 09



Most nézem ezt a képet és tökre leesett az állam, mert tisztára úgy tűnik, hogy egész csinos lettem. Lehet, mégiscsak megéri ez az eszméletlen szenvedés, mert azért tény, hogy ma reggel megint kényelmesen el tudtam magam helyezni a hasán, anélkül hogy megalázóan hamar legurultam volna róla.


Ja, amúgy tegnap megint újult erővel csapott le rám a nagy szeretgetéssel, a mai repertoár az volt például, hogy "szeretsz, imádsz?"



Muhahaha, ha tudná miket gondolok róla na és a becses családjáról, rögtön lepattanna rólam. De persze a kanapén Picasso stílusában láthatja a gondolataim fizikális kivetüléseit, tihihihi!

2011. május 8., vasárnap

május 08



Jó régen nem írtam már, de van indokom: az éhezéstől már delilálok, a reggeli és a vacsora közti időt pedig a kanapé körmeim által való dizájnolásával próbálom kitölteni.



Tihihihi, jól haladok kérem szépen!

2011. május 3., kedd

május 02



Ma hirtelen hidegre fordult az idő, az ablak nyitva persze, így egész nap csak a kosárkánkban kucorogtunk és szunnyadtunk Vincével.

Ez annyira hülye, de komolyan, mikor ő hazajött és becsukta az ablakot, ez a nemnormális nem vette észre, felugrott és akkorát koppant a csukott ablakban, hogy abban a pillanatban visszapattant, még a fején is átpördült estében. Szétröhögtem az agyam, komolyan jól esett a kárörvendés, végre egy kis nevetés ebben a nagy éhezésben. Persze nem tudtam teljesen kiélvezni, mert gyönge vagyok, mint a harmat, de erről meg eszembe jutott, hogy másrészt meg macska is vagyok és nem hülye.

Szóval, hogy a lényegre térjek, elhelyezkedtem megint a kanapén a kedvenc pózomban, keresztben, teljesen elnyúlva, lsd a csatolt képet. Az a szürke dolog a kép jobb alsó részében, na az ő, ott kucorog a sarokban, nehogy megzavarjon.

Szánalmas. Asszem egész este így maradok. Én kibírom.

2011. május 1., vasárnap

április 31



Ma pirosbetűs ünnep van a diétás naptáramban: bizonyíthatóan és hivatalosan is elértem a fenekem mosakodás közben.



Hurááhhhh !!!

2011. április 26., kedd

április 26







Régen nem írtam, de annyira le vagyok gyengülve ( legalábbis úgy érzem magam, mint a harmat) a nagy diétába, hogy már a lélek is csak hálni jár belém, ja meg még az éhség, mert mindig csak annyit kapok enni, amennyi éppen elég a szerveim funkcionálásához. Ezt olvastam valahol, asszem a macskavilag.hu -n, csak akkor még nem értettem, de most testközelből van szerencsém megtapasztalni. Hát nem valami nagy mulatság ez.

Na mindegy, a lényeg, hogy a Húsvét előtti pénteken ismét elővette a kék cicahordót és betuszkolt, megint taxi, doki, cicahordóból ki, küzdés, nyomkodás, vérvétel, cicahordóba vissza, taxi és már itthon is voltunk.

Délután, miután úgy döntöttem, hogy nem durcáskodom tovább, nehogy ezzel is csökkenjenek a kajálási esélyeim, nagyon kedves volt hozzám ( enni nem adott persze) de mesélte, hogy beszélt a dokinővel, és a következők vannak: nincs cica-aidsem, se leukémiám, sem semmilyen vírusom ( Vince is megkönnyebült, mert mint pironkodva bevallotta, kicsit aggódott azért, értem is de persze főleg saját magáért, az önző dög) és továbbra is alacsony a fehérvérsejt számom, de már nem fognak kínozni tovább. Ja persze állítólag viszamegyünk kontrollra fél év múlva. Na, erre a jó hírre ismét a kanapé oldalába csaptam a körmeimet, mert azért nem eszik olyan forrón a kását! Sok víz lefolyik a Dunán addig!

Na és a legviccesebb az, hogy fogytam 20 dekát. Vince is, mert ő meg olyan hülye, hogy azért se eszi meg rögtön a fejadagját, felnéz két pillanatra, mire visszanéz, volt kaja, nincs kaja. De olyan hülye, hogy még mindig nem tanulta meg: a fejünket addig ki nem vesszük a tálból, amíg van benne valami, aztán körbenyaljuk és akkor de csak akkor nézhetünk fel.

Na jó, megyek dorombolok egy sort, hátha ... elég kétségbeesett vagyok már ...

2011. április 20., szerda

április 18



Utálom az életem.

Pénteken megint megyünk vérvételre.

Tegnap mondta.

Nemtom, hogy addig valahogy el tudnám-e tenni láb alól, kár, hogy nincs lépcső a kecóban, simán le tudnám lökni.

Majd azért még kigondolok valamit. Tuti.


2011. április 19., kedd

április 18




A helyzet változatlan.

Vince továbbra sem beszél velem.


Éhezek.


Mikor lesz már ennek vége????
















2011. április 17., vasárnap

április 17



Pokoli egy hét volt ez, de komolyan. Hétfőn kezdődött a dokinál, aztán azok a rossz vérkép eredmények, majd ez az átkozott fogyókúra.


Már Vince is gyűlöl, mert külön vagyunk etetve, és ő is olyan kis adagokat kap, hogy megőrül, meg ráadásul ha nem ette meg az egészet rögtön, akkor elveszi előle a tálat.


Hogy nehogy megegyem a Vince maradékát.


Már olyan éhesek vagyunk, hogy sültcsirkét vizionálok napközben is. Néha azon kapom magam, hogy Vincét is kedvtelve nézegetem, és elmerengek, vajon a macskabanilizmus megbocsájtható bűn-e, ha a puszta túlélés forog kockán. Persze gyorsan elhesegetem ezeket az irracionális képzelgéseket, de ha ez így megy tovább, nem tudom, meddig bírom még.


Iszonyatosan éhes vagyok.


Mondjuk tegnap teljesen elképedtem, mert mosakodás közben hirtelen elértem a nyelvemmel a hátsó felemet, amit már vagy fél éve nem láttam, de ez annyira nem dobott fel, mert már aludni sem tudok a gyomrom korgásától.


Vince sem, és továbbra is engem hibáztat, mintha én tehetnék erről az egész rémálomról.




Pedig én itt kérem az ÁLDOZAT vagyok!!


2011. április 12., kedd

április 12


Hát nem túl bíztató a helyzet, ma például alig kaptam reggelit, pár szem szárazat rakott elém, és hirtelen külön eszek a Vincétől. Amit meg otthagytam a tálban, azt azon nyomban elvette! Ez eddig nem volt!

Komolyan mondom, kész vagyok. Tegnap este is kizárta Vincét a konyhába, aztán elővett egy botot amin egy sípoló játék függött és azt lobálta az orrom előtt. Mivel macska vagyok, nem hülye, így beleegyeztem, hogy akkor pár percig azt csináljam, amit az emberek a macskáktól elvárnak, gondoltam utána ad rendesen enni. Szóval próbáltam elkapni a sípoló cuccot, párszor utána nyúltam, aztán elálmosodtam, így várakozó álláspontra heveredtem a kanapén.

De nemhogy kaját nem kaptam, hanem fogta magát és körbekergetett a szobán, az kiabálta, hogy sport Vencel sport kell, kb öt percig futkostunk így, mint az őrültek.

Ma meg telefonált, és megint szomorú lett, állítólag rosszak a leleteim, és hogy meg kell ismételni a vérvételt. Hogy macska aidsem is lehet. Ezt kikérem magamnak, semmiféle macskával nem kerültem közelebbi testi kapcsolatba ezer éve, még akkor sem, amikor az utcán kóboroltam, kivéve persze Manyikát, az igen csinos cicalányt, aki az akkori szomszédunkban lakott, de az egy rövid flört volt és nem hiszem, hogy Manyika rajtam kívűl másra is mancsot vetett volna. Hát legalábbis nagyon remélem ....

2011. április 11., hétfő

április 11


Na, túl vagyok rajta.

Reggel betuszkolt a macskahordóba, jelzem egy falat reggeli nélkül, taxiba vágott és hiába üvöltöttem torkomszakadtából, nem tudtam megakadályozni az elkövetkezőket. A klinikán megvizsgáltak, megszorongattak, nyomorgattak, belenéztek a számba, majd ó mily borzalom, írni se tudok róla hányinger nélkül, vért vettek a bal mellső lábamból.


Persze derekasan küzdöttem, nem adtam olcsón a bőrömet, hamár meg kell, hogy legyen, hát nem könnyítettem meg a dolgukat.


De aztán ennyi volt, újra a macskahordó, taxi és már itthon is voltunk. Valami baj lehet azért, mert nem a szokásos finomat kaptuk késői reggelire, hanem valami szarízű vackot, azt mondja, hogy diétás.


Aztán délután arra ébredtem, hogy telefonon beszél, hogy a vérsejt számom alacsony volt, de hogy a vese meg a máj értékek jók. Szomorú lett nagyon, meg is sajnáltam, mentem, finoman doromboltam, hogy megnyugtassam, de csak nézett rám szomorúan. Azért azt ismét jelezném, hogy ÉN nem akartam menni! Bökdösik, meg kínozzák a macskát, aztán kitalálják, hogy valami baj van és még több bökdösés meg kínzás jön! Úgy tűnik, hogy a 7.6 kgom kiverte a biztosítékot, most fogynom kell, hát nem mondom, hogy örülök neki, de azt mondja, hogy ha a derekam vékonyabb lesz, akkor a fenekemet is elérem mosakodási céllal. Hát végül is .....de az a fánya vérsejt szám vagy mi azért az aggaszt kicsit ... na majd holnap gondolkodom erről....


április 10

De most komolyan, milyen gazdi az, amelyik szándékosan kínozza a macskáját? Amióta közölte, hogy megyünk a dokihoz, én mindent megtettem, hogy lebeszéljem róla. 5 percenként a lábához dörgölőztem, sírva kértem, hogy ne tegye ezt velem, aztán mikor semmi sem használt, keményebb eszközökhöz nyúltam, ordítva doromboltam a fülébe, a fején dagasztottam, de semmi. Mintha meg se hallott volna, mosolyogva puszilgatott, hogy életem cicája így úgy, meg így imádlak, úgy imádlak, hát kérem, ezek csak üres szavak, a tettek egészen másról beszélnek! Ráadásul tudja, mennyire utálom, amikor köhincsel, főleg amikor éppen szundikálok, de nem, csak azért is beleköhög a fülembe és nemhogy nem szégyenli magát, de még jól is mulat! Komolyan fontolgatok valami keményebb válaszlépést, csak még alszok egy kicsit, a nagy izgalmakban eléggé kimerültem, meg már kb 10 perce ébren vagyok ...

2011. április 7., csütörtök

április 07


Hűha, hűha! Baj van.

Ma reggel csak úgy by the way közölte velem, hogy jövő hétfőn megyünk a dokihoz. Nézek rá nagy szemekkel, mert úgy meglepődtem, hogy a reggelim is majdnem kiesett a számból, de ő csak mondja tovább, hogy már olyan kövér vagyok ( én??? én??? kövér???) na itt ki is esett a falat a számból, szóval, hogy olyan kövér vagyok, hogy már többen megszólták. Hogy biztos túletet, meg hogy beteg vagyok, meg ilyenek. Hát kikérem magamnak, teljesen jól vagyok. Na jó, már nem igen érem el a fenekem a nyelvemmel, dehát ez most rajtam kívűl kit zavar?

Asszem idegileg összeroppanok, utálom a dokikat. Megnézném én őket, nekik hogy esne ha valaki csak úgy a fenekükbe toszna egy bazi nagy hőmérőt. Na jó, megpróbálom elterelni a gondolataimat, mosakszom egy kicsit, az mindig megnyugtat ... vagy kaparom kicsit a kanapé oldalát. Igen, igen, ez biztos fel fogja dobni a hangulatom, tihihihihi

2011. április 5., kedd

április 05


Na, tegnap esett az eső, az ablak megint csukva egész nap, este mikor megjött, kinyitotta kb 5 percre, nem is volt elég időm, hogy végignyomjam a "Tegyél fel az ablakba!" című műsoromat, már be is csukta.

Vince persze körberöhögött, mert ő meg abban a pillanatban az ablakban volt, ahogy azt kinyitotta, de persze ő sem élvezkedhetett sokáig.

Ma viszont jó idő volt, most is nyitva van az ablak, de már fáradt vagyok, úgyhogy csak pihenek kicsit a kanapén, miután sikerült keresztbe feküdni úgy, hogy ő csak kucorogva fér el a kanapé sarkába húzódva. Komolyan, egyszerűen annyival élvezetesebb a szunyókálás, ha más kényelmetlenül szorong közben, tihhihiihi! Ez azért vicces, inkább elzsibbad a lába, mert csak úgy fér el, ha szorosan maga alá húzza, de nincs szíve felébreszteni engem. Megint csak bebizonyosodott, hogy a képességeim az embernevelés területén páratlanok.

Ma amúgy volt időm egy kis önképzésre is, gyakoroltam a példaképem egyik ikonikus módszerét, ezt itt, még nem megy túl jól, de szorgalmasan gyakorlok és folyamatosan tesztelem a hatékonyságom. Egész bíztatóak az előzetes eredmények, haladok, 5 perce például megmozdult ( gondolom, hogy kicsit megmozgassa az elzsibbadt lábát) és csak egy lusta, szinte csukott szemű pillantásom hatására azonnal visszaült és azóta szinte levegőt sem vett. Iszonyú jó vagyok.

2011. április 3., vasárnap

április 03


Naná, hogy ma rittig szar idő volt.

Ablak zárva egész nap.

Csalódott vagyok, nincs is kedvem írni.

2011. április 2., szombat

április 02


Ez nem fair!

Szombat van, tavasz, süt a nap, egész nap nyitva lehetne az ablak, erre itt szemben az építkezésnél ezek még szombaton is melóznak. Ez még önmagában nem lenne baj, de betonoznak vagy mi már reggel 7-től, olyan zajjal, hogy szunyókálni se lehet. Egész nap be volt csukva az ablak, mert ugye ha nyitva van, akkor azt se hallom, ha a szárazkajászacskóval zörög a konyhában! Szóval sütött a nap, és mi Vincével azt beszéltük, hogy hátha holnap is jó idő lesz, és hátha vasárnap ezek se dolgoznak és akkor kiülünk reggel az ablakba és csak pisilni na meg enni jövünk le.

Tegnap amúgy április elseje volt, ami Vincét teljesen felizgatta, állandóan meg akart szívatni. Kétszer a fenekembe harapott, amikor aludtam, majd úgy csinált, mintha nem ő lett volna, jaj olyan gyerekes néha! Aztán egyszer elbújt a konyhaasztalon a virágcserép mögé, és amikor éppen nassoltam, felülről rám ugrott! Aztán, háromszor úgy csinált, mintha ő hazajött volna, és kirontott az ajtó elé, én meg reflexből rohantam vele. Ez végül is vicces volt.

Na megyek, úgy érzem, kicsit éhes vagyok, szóval szólok neki, hogy készítheti a vacsit - ezt is technikásan oldom meg, egyszerűen odakoccantom a fejem, majd egész testemmel ráfekszem az arcára, ebből mindig ért.

2011. március 31., csütörtök

március 31


Hűű, megjött a tavasz!

Nagyon örülök neki, habár egy kicsit elkezdtem vedleni, ami engem annyira nem zavar, mint őt, azt mondja, minimum heti egyszer meg kell kefélgetnie.

Hé, várjunk egy percet, most hogy belegondolok, ez mégsem olyan jó ötlet!

A francba, erre nem is gondoltam! Na mindegy, a lényeg, hogy itt a tavasz, ki van nyitva az ablak, ki lehet ülni és nézni a galambokat.

Persze van egy is trükkje a dolognak, mert már nehezen ugrok fel (nem azért mert kövér vagyok, hanem mert nincs kedvem, na! de tényleg! ), így be kell vetnem azokat a cicasági fortélyokat, amelyeket az embernevelésben szerzett tapasztalaimnak köszönhetek, ezek: világfájdalom a szemben + könyörgő tekintet, cicahátazás, a függöny alatt siránkozás, fel-fel tekintgetés.

Kiválóan beválik, egyszerűen hihetetlen, hogy a modern embernevelési technikák mennyire hatékonyak. Szóval, fél perc se kell, máris pattan és feltesz az ablakba és még halálosan boldog is ettől. Tanítanom kellene a macskaakadémián, annyira jó vagyok ....

2011. március 29., kedd

március 29


Hatalmas vagyok, erős és veszélyes. A szavanna királya, félelmetes ragadozó. A lemenő nap vöröslő fényében elindulok vadászni. Lassan és puhán lépdelek, a forró szellő lágyan borzolja bajszom, érzem, a vadászat izgalma megfeszíti izmaim.

Hirtelen a szél iránya megfordul és szinte beleremegek a felismerésbe: antilop csorda keresztezi utamat. Minden idegszálam pattanásig feszül, ahogy becserkészem a zsákmányt, előrelendülök, néhány rugalmas ugrás és a támadás kivédhetetlen.

Kis idővel később jólakottan és elégedetten nyúlok el egy öreg fa árnyékában. Rövid pihenő után a szomjúság erőt vesz rajtam, így elindulok az itató felé. Tudom, veszélyes vállakozás, hiszen az ember szívesen vadászik ránk napnyugta után az itatónál, de meg kell kockáztatnom.


Na jó, kissé elkalandozott a fantáziám.

A délutáni szunyókálás után este végre megjött, kicsit kellett izmozni, hogy adjon már vacsorát, majd berekedtem, aztán elment fürödni, kicsit dörömböltem a fürdőszoba ajtaján, erre igaz kissé idegesen, de beengedett és így amíg törölközött, a kedvenc hobbimnak hódolhattam, a lefolyó szélén lefetyeltem kicsit a lecsurgó vízből.

Most mit néztek? Egy lakásban élek, mégis honnan szedjek itt egy itatót?

2011. március 27., vasárnap

március 27


Komolyan, ez már túlmegy minden határon!

Ma "csak" 220-szor búgta, hogy "imádom, vagy imádom"?, mit sem törődve olyan lényegtelen körülményekkel, mint például, hogy legszebb álmom közepén tartok! Még a bajszom is mozgott, hogyhogy nem vette észre? Le se tojta!Már elnézést - de arra ébredni, hogy megint kezdi, hát egyáltalán nem cicaálom!

Ha ezt még egyszer kiejti a száján, esküszöm, átrágom magam a dupla ablaktábán, aztán a szúnyoghálón és megszököm, kerül, amibe kerül!

2011. március 26., szombat

március 26


Hihetetlen!

Azonkívűl, hogy mindennap 30 féle variációban hallgatom meg, hogy mennyire odavan értem, élete macskaértelme vagyok, stb, stb, ma egy újabbal bővült a repertoár: " Imádom, vagy imádom?"

És persze a kötelező nyakpuszilgatás.

Komolyan fontolgatom, hogy valamilyen macskajogvédő szervezethez fordulok, de félő, hogy egyszerűen körberöhögnének a panaszommal.

Nincs más, mint a csendes beletörődés ...

2011. március 24., csütörtök

március 24


Jaj, nehéz ez a szolgálat!

Nem is tudom, hogy fogom ezt bírni...

Mindig, állandóan, szünet nélkül csodásnak, elbűvölőnek, ellenállhatatlannak lenni, komolyan mondom, néha fárasztó.

Vagy nem is tudom, lehet csak a tavaszi fáradtság vett erőt rajtam.

Lássuk ma mi volt:

Reggel csak tizenötször hallottam, idézem: "Ki az én életem macskaértelme?" "Kit szeretek én a világon a legjobban?" "Imádatom macskatárgya"

És ehhez mind jár a haspuszilgatás, a nyakpuszilgatás, a teljes testsimi, meg ilyenek - ezt is csak az emberek szeretik csinálni. Na jó, én sem ellenkezem, dehát az ellenállás amúgy is hasztalan lenne. Hiába, ez a szolgálat! Valami olyan érzésem van, mintha Teréz Anya lennék vagy hasonló nehéz sorsú szent.

Ma este is megjött, felkapott szokás szerint, aztán jött a csókdosás, elragadtatás, "Vencel -életem macskaértelme", stb után végre kaptam vacsorát, hát nem bánnám, ha a sorrend fordítva lenne!

Na mindegy, nem panaszkodom, kicsit élesítem a körmöm az új kanapén, na most majd meglátjuk ki lesz a élete macska szerelme ....tihihihihi

2011. március 23., szerda

március 23



Tihihihihi hihihi, ez jó poén volt!

Éppen a laptopon pötyögött nagy elmélyülten, amikor hátulról a vállára ugrottam. Na most akkorát visított, hogy Vince, aki meg a kanapén szunnyadt teljes átéléssel, úgy megijedt, hogy a fején átbucskázva szinte egy ugrással a konyhában volt!
Tihhihihihi - kettőt egy csapásra!
Most itt röhögök ezen már tíz perce, de mivel macska vagyok, így a külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a körmeimet élesítem a kanapé oldalán. Ami egyébként szigorúan tilos, így most ez külön élvezet!
Erről jut eszembe, a másik kedvencem: az obstrukció a laptopon nevű gyakorlat, amit sose hagyok ki, ha alkalmam nyílik rá - lsd a csatolt illuztrációt.
Na jó - mennem kell, a vacsora tálalva, aztán mosakodás és aztán szendergés - fárasztó a macskaélet, mit ragozzam tovább...




2011. március 22., kedd

március 22


Teljesen ki vagyok merülve.

Azt kell hogy mondjam, az embernevelés elég fárasztó sportág.

Több év kemény munkája fekszik a mai, és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy lenyűgöző eredményeimben, és mégis minden nap újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznem.

Azt például, hogy hajnali ötkor vagy esetleg hajnali négykor az első nyavintásunkra felkelljen, kijöjjön a hálószobából kb 4 hét alatt értük el Vincével, az, hogy kapjunk is valami elő-reggelit további 2 hétbe telt, a többi meg már cicajáték volt. Ma ott tartunk, hogy azt hiszi, ő akar felkellni, felkapni, félálomban összepuszilgatni a hasamat ( ezt valami fura okból kifolyólag nagyon szereti - én meg hagyom, tihihi ) majd elégedetten visszefeküdni aludni. Mindezt bármikor képes végrehajtani, hajnali kettőkor is vagy háromkor is! Vincével, ha olyanunk van, teszteljük is. Persze gyanakszunk, hogy néha nem teljesen sikerült kiverni az álmot a szeméből, dehát még azért csiszolgatunk a technikánkon. Folyamatosan új megoldásokon törjük a fejünket, Vince ebben zseniális, ő valami olyan frekvencián tud nyavintani , amitől az emberek egyszerűen megőrülnek és rám hárul a feladat fizikai része: én rázom a kilincset. Valahogy így.

Na szóval ki vagyok merülve, ma teszt nap volt, 3-kor és 5-kor gyakorlatoztunk, úgyhogy be is csukom a szemem, csak öt percre vfvfdvfdvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

2011. március 21., hétfő

március 21


Ma egész jó napom volt.

A reggeli persze nem volt meglepetés, a szokásos, na de a vacsora ma mennyei volt!

Ritkán szervírozza azt a különleges patét, amelyért Vincével annyira odavagyunk, de ma némi Oscar-díjas lábhozdörgölődés és cicahátazás, ja na és ne felejtsük el a specialitásomat, az éhező macska végnapjai című előadás után örömmel nyugtáztam, hogy még mindig jó vagyok.

Aztán sikerült úgy elhelyezkednem a kanapén, hogy már senki más ne férjen el rajta kényelmesen.

Azt még nem sakkoztam ki, hogy hogyan tudok úgy a TV elé ülni, hogy esélye se legyen bármit is látni a műsorból - engem kivéve persze,- de már közel járok a megoldáshoz.

Egyelőre azt mondta, hogy most úgy nézek ki hátulról, mint egy nagy szőrös kuglóf, nevetett vagy öt percig és készített egy fotót is. Tessék, most komolyan, mi ebben a vicces?

Dolgozom tovább az ügyön, de most behunyom a szemem egy kicsit, csak pár percre ...............